Om Witre

Witre Design er drevet av designer Ida Wirak Trettevik, og er lokalisert på Grünerløkka i Oslo.

Den første oppskriften designet under Witre Design ble lansert i april 2018. Ønsket har hele veien vært å skape et moderne uttrykk for strikkede plagg og design, og videre lage oppskrifter som inspirerer til å strikke sin egen garderobe – plagg for plagg. 

Klesplagg vi lager for hånd går inn under «slow fashion», der motivasjonen er å lage plagg i god kvalitet og med lang levetid, tilpasset den enkelte strikkers ønsker. Witre Design ønsker å inspirer ved at plaggene kan bli ferdig og brukes i løpet av samme sesong som man startet å strikke dem. Kjenne på den gode følelsen av å bruke strikk på en helt vanlig dag. For plaggene er hverdagsplagg. Plagg som skal kunne brukes og tåle mye. Strikkede plagg vi skal ønske å ta godt vare på, og ikke minst reparere om de skulle gå i stykker. De skal kunne brukes til ulike anledninger; i byen, på landet og på tur på de høyeste fjell. Man kan selv mikse med farger og ulike garnkvaliteter, for å lage klær som passer perfekt til egen figur og til egen smak.

Med ønske om å inspirere. Nyt ditt nye strikkeplagg!

Ida <3

 

Er du butikk? Finn mer informasjon her.

 

 

Witre Design - En strikkers år

Februar 2020 kom strikkeboken «Witre Design – En strikkers år». Boken er utgitt hos Cappelen Dammog inneholder 30 oppskrifter der flere er nye og eksklusivt laget for boken. Første uken etter utgivelse var boken inn på 2. plass på bestselgerlisten under «generell litteratur».

Boken kan bestilles her.

Foto: Helena Krekling (@helenakrekling)

Rauma Garn x Witre

Sommeren 2020 utga jeg et sommerhefte med 8 oppskrifter i samarbeid med Rauma Garn. Sammen med heftet ble det også lansert 6 Limited edition Witre-farger i Petunia og Pelini. Garnet og heftet kan kjøpes i de fleste Rauma-forhandlere eller på Raumas egen nettside. Oppskriftene vil ikke selges som singleoppskrifter her, og er pr nå kun tilgjengelig på norsk. 

Da prosjektet skulle ferdigstilles var Norge i dvalemodus. Reiserestriksjoner og karanteneregler førte til at vi ikke kunne treffes som planlagt. Bildene er derfor tatt mens jeg, som modell, er på en helt annen kant av landet enn fotografen. Vi møttes digitalt, og fotograferte skjermen. Det ble derfor til noe helt annet enn hva vi hadde tenkt – og kanskje ble det til noe enda bedre.