Om Witre

 

 

Bak Witre Design finner du Ida Wirak Trettevik,
lokalisert på Grünerløkka i Oslo.


Ønsket med Witre har hele veien vært å skape et moderne uttrykk for strikkede plagg og design, og videre lage strikkeoppskrifter som inspirerer til å skape sin egen garderobe – plagg for plagg. Den første oppskriften ble lansert april 2018, og Witre har med tiden blitt fulltidsjobb. 

 

Witre Design - En strikkers år

Februar 2020 kom strikkeboken «Witre Design – En strikkers år». Boken er utgitt hos Cappelen Dammog inneholder 30 oppskrifter der flere er nye og eksklusivt laget for boken. Første uken etter utgivelse var boken inn på 2. plass på bestselgerlisten under «generell litteratur».

Boken kan bestilles her.

Rauma Garn x Witre

Sommeren 2020 // Sommerhefte med 8 oppskrifter i samarbeid med Rauma Garn. Ved siden av heftet ble det også lansert 6 Limited edition Witre-farger i garntypene Petunia og Pelini. Garn og hefte kan kjøpes hos de fleste Rauma-forhandlere eller på Raumas egen nettside. Oppskriftene selges ikke som singleoppskrifter, og er pr nå kun tilgjengelig på norsk. 

Da prosjektet skulle ferdigstilles var Norge i dvalemodus. Reiserestriksjoner og karanteneregler førte til at vi ikke kunne treffes som planlagt. Bildene er derfor tatt mens jeg, som modell, er på en helt annen kant av landet enn fotografen. Vi møttes digitalt, og fotograferte skjermen. Det ble derfor til noe helt annet enn hva vi hadde tenkt – og kanskje ble det til noe enda bedre.